Vinterns moppebygge!

Vinter är igång i högsta hugg och moppebygget går från klarhet till klarhet 🙂 Denna vinter så blev det ett ”fulbygge” som jag kallar det där stil går före funktion, för en normalt funtat person kör inte en vråltrimmad am6 på en hederlig Crescent compact 🙂 Snart kommer beställningen med alla mopeddelar så man kan starta upp snart!

I höstas satt jag ute på tradera och handla lite en kväll när jag kände mig lite nere, är väl då det är som roligast att handla kan jag tycka farligt nog! Blir ju lätt dyrt om man har en lång downperiod så att säga hehe.

Jag såg först ett rullande schassi på ”köp-nu” för 1500:- för en Crescent Compact,  den såg inte mycket ut för världen direkt, men var ganska komplett bortsett från ett motorn saknades. Skicket var väl patinerat men ändå original lack; gillar ett litet busigare slitet skick så man vågar använda sakerna sen.

Så tanken här var att låta lacken vara precis som den var men försöka bygga nya motorfästen utan att det syns allt för mycket att man gjort åverkan på den. Däremot hjulen till den var väl åtgångna, massa rost, glapp, ekrar som var av etc. Här kände jag att det var bara att kassera och försöka hitta några helfräna gjutna fälgar som både har bra bromsar samt inte smäller ekrar när effekten kickar in =)

Fälgar letade jag ett tag efter och till slut i en Facebook grupp så hittade jag ascoola fälgar som hade suttit på en tomos. Blir perfekt och passande på mitt busskick. Det sega var att han som sålde de inte hade någon som helst lust att skicka, så jag fick bita i det sura äpplet och sätta mig i bilen och åka ändå till Skåne för att hämta de =(  Men jag var smart, fick till att köra ner lite grejer till en annan på vägen samt hämta upp en moped som skulle till en kompis som bor i Vårgårda, så jag tvingade han att betala soppan för kalaset hehe!

Sen när allt var hemma var det bara att sätta igång att montera motorn som legat på hyllan i nästan 2 år och bara väntat på att rätt ram skulle dyka upp. En Minarelli Am6 från en modern crossmoped. Till den blev det givetvis en herrejössescylle som enligt utsago skulle lämna uppemot 20hk – Geeeese! =)

Så nu när det lider mot sitt slut ser jag riktigt mycket fram emot att vrida på gasrullen! Braaaap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *