Nytt renoverings projekt

Tjenixen!

Som ni säkert kommer ihåg så köpte vi ju hus i somras och flyttade in i början på hösten, bara någon vecka efter att vi flyttat in kom världens hagskur och jag tror banne mig aldrig att jag varit med om något liknande. Det var så att hagelkulorna gick igenom taket på vår altan. Det är i och för sig ett jävligt gammalt plasttak som vi visste redan innan vi flyttade in att vi kommer behöva byta. Händig som en é så tänkte jag att det löser jag på egen hand, kanske med lite hjälp från blivande frugan eller en kompis. Fast med tanke på hur upptagen Violetta är med planeringen av bröllopet så får jag nog ringa hit någon av grabbarna.

Nu tänker ni kanske händig? Den jäveln kan väl bara skruva skrot? Nä alltså riktigt så illa är det ju inte då va. Jag gick faktiskt hantverkslinje på gymnasiet och dom första 5 åren i min yrkeskarriär så jobbade jag på en byggfirma som även gjorde lite takjobb då och då. Visst fasen var det ett gött jobb på somrarna när man kunde gå med bar överkropp och sola plytet samtidigt som en jobbade. Fick ofta jobbade på ackord och då rullade kosingen in snabbt som attan. Höstarna och vintrarna där emot var inte lika goa. Kallt som fan, hade man otur så blev det massa snö så man fick agera snöröjare uppe på taken. Genomfrusen när en kom hem på eftermiddagarna och när det var halt uppe på taken hjälpte det inte att jobba på ackord. En ville ju inte halka av taket liksom.

Ialla fall. Jag kommer ju ihåg tillräckligt från min ungdoms dagar för att lösa taket på altanen så det ska inte bli några problem. Vill bara hitta ett bra ställe att köpa taket från, bröllopet lär ju kosta mer än jag ens vill gissa så då får man snåla in på annat istället. Det smidigaste är väl att lägga ett nytt plasttak, även om jag vet att det inte är så hållbart i längden. Det bästa  hade väl varit att lägga träskivor och lägga takpapp över så håller det för alla jävla väder.

Hade ju änna vart gött att få gjort detta innan frosten och vintern kommer, kan ju lista ut med det jag sitter på att vi kommer vilja använda altanen direkt till våren när solen och värmen kommer tillbaka. Då är det rätt trökigt att behöva sätta igång och jobba. Vill hellre att det blir klart nu.

Dom sa på vädret att det ska bli fint väder i helgen, ska nog ringa Lasse och höra om han är ledig och dra en repa till byggvaruhuset för att köpa material. Så smäller vi upp det i helgen och njuter av några bärs efteråt. Det låter la som en plan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *