Äntligen regn

Jag vet att vi alla vill njuta av solen, ja det är klart! Men jag måste erkänna att jag nästan kan längta efter regnet bara för att få vara med mina mopeder och njuta med att meka i mitt kära garage. Så jag säger faktiskt: vad kul att det regnar! Så ja! Jag fick en mysig helg med mina moppar. Det var själva grejen med att säga upp mig från mitt jobb en dag, eller hur? … det jobb där jag hade arbetat i 20 år… som ni redan vet J. Ursäkta om jag tjatar om det.
Jag fick chansen att gå igenom reservdelar, jag oljade lite hit och dit och jag njöt verkligen. Man samlar på massor av verktyg, många finns tillgängliga i mitt garage efter alla dessa år men det saknas alltid ett verktyg eller en detalj när man väl håller på med det. Låter det bekant?

Här kan vi även snacka om mindfullness, det som alla pratar om idag d.v.s. medveten närvaro, att vara närvarande i stunden, att vara medveten om det som händer i nuet. Men det här låter jättelätt när man sysslar med det man gillar. Snacka också om att syssla med sin passion och inte ens märka var tiden tar vägen. Jag kan glömma att äta eller att göra andra saker men tyvärr även att umgås med andra. Det intressanta är att nuförtiden när folk träffar mig säger de oftast att det är väldigt roligt att umgås med mig, att jag ger mycket energi åt andra… alltså, inte för att skryta… men, jag är mest chockad! Tänk att folk säger detta om mig, what? Jag börjar förstå att det måste bero på att när man sysslar med det man älskar man mår bättre själv och detta sprider sig vidare till andra utan att man ens tänker på det. Det är så det är generellt. Tänk vad märkligt att egentligen behöver det inte vara svårare än det.
Apropå det, nu skall jag inte glömma att umgås med min tjej! Vi pratade om att idag ska vi äta någonting gott och nyttigt. Tänk att tidigare var det nästan omöjligt att äta någonting som var både gott och nyttigt.

Det var svårt att tänka sig kombinationen. Men idag är det inga problem. Vilken tur att vi människor trots allt utvecklas och kan göra saker bättre. Så nu när regnet är här kan man även hålla på med att laga en ordentlig trerätters middag. Det borde finnas massor av goda vegetariska alternativ som man kan tillaga som förrätt, varmrätt och efterrätt. Som förrätt vet jag att vi kommer att ha en krämig kronärtskockssoppa. Som varmrätt har vi tidigare lyckats med vegetariska biffar med goda tillbehör men jag skulle kunna nöja mig med en vegetarisk lasagne idag. Som efterrätt blir det alldeles utmärkt med en klassisk cheesecake med kvarg. Det kommer att bli några extra kalorier hit och dit men det är så när det regnar… man sätter brasan på (om man har en brasa) och man ägnar sig åt god mat. Inte så konstig att det är många som går upp i vikt under vintern. Men jag tror å andra sidan att äta sund mat kompenserar.

Jag känner mig nöjd med dagens kombination. Den här blev en riktig bra regnig dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *